Sjors Sportief

Op dinsdag 11, 18 en 25 mei of op donderdag 20, 27 mei en 3 juni, vinden de kennismakingslessen van Sjors Sportief weer plaats. Degenen die zich hebben aangemeld, hebben inmiddels een mail ontvangen. We willen namelijk weten of je materiaal van de vereniging wilt lenen. Als je de mail niet hebt ontvangen is deze waarschijnlijk in de spam-box terecht gekomen. Graag dan toch een mail sturen naar henkpouwels@svsskeeler.nl en aangeven dat je meedoet. Geef ook aan als je skeelers, een helm of beschermingsmateriaal van de vereniging wilt lenen.Skeelerlessen- en trainingen

We zijn inmiddels gestart met de skeelerlessen en - trainingen. Op de foto de trainingsgroep jeugd gevorderden. Op de dinsdagavond is er skeelerles voor volwassenen. Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar henkpouwels@svsskeeler.nlStart skeelerseizoen

Inmiddels is de baan weer skeelerklaar gemaakt en kan er weer geskeelerd worden. Hierbij moeten we ons wel aan de coronarichtlijnen houden. Tot 27 jaar kan er weer vrij gesport worden. Dat betekent dat we de trainingen voor de jeugd weer gaan opstarten. 

Ben je ouders dan 27 jaar dan mag er in groepjes van vier personen buiten gesport worden. Je neemt daarbij de 1,5 meter afstand in acht. Uitgaande van deze richtlijnen mogen we in groepjes van 4 skeeleren. Dat willen we voorlopig op de dinsdagavond doen. Vanwege de avondklok starten we om 19.15 uur. Coronarichtlijnen

De ijsbaan is geopend. De baan is sneeuwvrij gemaakt. Er ligt een mooi rondje van 350 meter, verder twee ijshockeybaantjes en 2 krabbelbaantjes. Gezien het aantal m2 ijs mogen we maximaal 150 bezoekers ontvangen. Wij hopen dat ook veel schaatsliefhebbers voor de middag komen, zodat er een goede verdeling over de dag is. Vriendelijk verzoek om de 1,5 meter afstand regel in acht te houden. De kantine is vanwege de coronarichtlijnen helaas gesloten.


Sneeuwvrij maken van de ijsbaan

10 februari

Onze sneeuwschuivers zijn volop bezig om een rondje van 350 m uit te zetten. In het midden komen enkele vakken voor de jeugd. Het aantal mensen dat we kunnen toelaten is afhankelijk van de beschikbare m2 waarop we kunnen schaatsen. De openingstijden gaan we aangeven op de website. Blijf onze site dus in de gaten houden. De baan is nu dus gesloten, maar de opening is nabij.

IJsbaan geprepareerd

6 februari

Vandaag het plateau schoongemaakt en de matten bij de ijsbaan gelegd. Verder staan alle materialen die we nodig hebben klaar. De vooruitzichten zijn, wat vorst betreft, goed. Hoe de sneeuwval voor het ijs gaat uitpakken, moeten we afwachten. En natuurlijk moeten we ook nog rekening houden met de corona-richtlijnen. Helaas bleek ijs maken op het plateau niet te lukken. Daarvoor is de zon in deze tijd van jaar te krachtig. Door het donkere asfalt en de beschutting van de boarding wordt het te warm en smelt het asfalt.

Algemene Ledenvergadering

30 november

Op zondag 13 december om 11.00 uur vindt de algemene ledenvergadering plaats. Vanwege de coronarichtlijnen zal deze dit keer online via 'Teams' plaatsvinden. Meld je vooraf aan door een bericht te sturen naar henkpouwels@svsskeeler.nl. Dan ontvang je een link waarmee je kunt inloggen en deelnemen aan de vergadering. De agenda heeft u reeds via de Nieuwsbrief ontvangen.

Sportland

14 november

Heb je Sportlandvlag al zien wapperen? Stevensbeek ontvangt van de gemeente  € 360.000,- voor haar Dorps Ontwikkelings Plan (DOP) welke betrekking heeft op het dorp, de Radioplassen en ons sportpark. Er is al een samenwerking tussen voetbal, skeeleren, rugby, volleybal, schaatsen op natuurijs, tennis, inline-hockey en de gymlessen van Metameer.  De bedoeling is om die samenwerking te intensiveren en de voorzieningen een impuls te geven. 

De ijsbaan is weer door onze vrijwilligers winterklaar gemaakt. Het gras kort gemaaid, de struiken om de baan gesnoeid en de kapotte lampen in de lichtmasten vervangen. Vrijwilligers van de werkgroep baanonderhoud, hartelijk dank!

IJsbaan winterklaar

7 november

De ijsbaan is weer door onze vrijwilligers winterklaar gemaakt. Het gras kort gemaaid, de struiken om de baan gesnoeid en de kapotte lampen in de lichtmasten vervangen. Vrijwilligers van de werkgroep baanonderhoud, hartelijk dank!

Diplomaskeeleren

17 september

Record aantal deelnemers. In totaal werd 14 keer diploma 1 en    6 keer diploma 4 uitgereikt. De deelnemers lieten zien dat ze in de lessen goed geoefend hadden. Goed niveau. Trainers bedankt!

Verenigingscompetitie

3 september

De 2e verenigingscompetitie van het seizoen. Ook nu weer werden er mooie tijden neergezet. Bijna alle deelnemers wisten op één of meerdere afstanden een PR te rijden.
Goed gedaan jongens en meiden!

Stevensbeek-Kevelaer-Stevensbeek

17 augustus 2020

Het was heet, dik boven de 30 graden. Toch is deze traditionele tocht van 75 km, die vanwege corona was uitgesteld, op zondag 9 augustus alsnog verreden. Mede dankzij de uitstekende verzorging onderweg was klokslag 13.00 uur iedereen weer terug in Stevensbeek.

Belijning

17 augustus 2020

De Inline- Hockeyers hebben samen met de vrijwilligers van baanonderhoud de belijning weer helemaal op orde gebracht. Zowel de skeelerbaan als het plateau ligt er nu weer keurig verzorgd bij. Hartelijk dank!

Kevelaer

27 juli 2020

Door de corona kon deze traditionele tocht in het voorjaar niet doorgaan. Maar we gaan het nog een keer proberen op zondag 9 augustus! We vertrekken om half 9 vanaf de kantine van SVS. De kantine is vanaf 8 uur open. In Kevelaer wordt gezorgd voor koffie/thee en een koek.  Leuk als je mee gaat, tot dan!

Wim Cornelissen:  06-28633182

Boarding

22 juli 2020

De Inline-Hockeyers die wekelijks met veel enthousiasme trainen op het plateau zijn bezig met het opknappen van de boarding. Daarbij wordt de onderste boardingrand vervangen. Iets wat hard nodig was. Wij zijn dan ook erg blij dat zij dit voortvarend hebben opgepakt. In een later stadium zal de belijning ook weer opnieuw opgebracht worden. 

Inline-Hockey

15 juli 2020

Terug van weggeweest:  Op initiatief van Roy Voermans traint er elke zondagavond van 19.30 tot 21.30 uur een ijshockeyteam uit Nijmegen op ons plateau met boarding. Deze variant van ijshockey, wordt Inline-Hockey genoemd. Een spectaculaire teamsport, waarbij zowel de skate- als stickvaardigheid een belangrijke rol speelt.


Ready-Set-Go!!!

30 juni 2020

Op donderdag 25 juni werd een tijdrit verreden. In totaal kwamen 21 jeugdleden aan de start om een 100m, 300m en 500m te rijden. Na afloop kreeg elke deelnemer een tijdregistratiekaart waarop de tijden stonden vermeld. Een volgende keer kan dan gekeken worden of deze tijden worden verbeterd.

Corona-richtlijnen versoepeld 

29 juni 2020

Volgens de richtlijnen van het NOC/NSF en het RIVM mogen we per 1 juli weer gebruik maken van de kleedkamers. Verder mogen ouders/supporters weer langs de baan staan. Zij moeten wel de 1,5 meter afstand in acht blijven nemen. We gaan kijken of het mogelijk is om enkele activiteiten te organiseren, eventueel in aangepaste vorm.

Zomertraining jeugd weer van start 

22 mei 2020

Geef je op voor de zomertraining!!!

Speciaal voor jongens en meisjes die aan andere sporten doen organiseren wij bij voldoende interesse, de zomertraining. Deze bestaat uit een lessenreeks van 8 lessen. De volgende onderwerpen komen hierbij aan bod:   Basistechniek van het skeeleren, Veiligheid, Remtechnieken, Omgaan met obstakels, Kennismaking met inline-hockey. De lessen worden afgesloten met een certificaat of een diploma skeelervaardigheid. 

Hieronder het complete overzicht van de zomertraining.

 

Donderdag: 19.00 – 20.00 Zomertraining skeeleren
4 juni, 11 juni, 18 juni, 25 juni, 2 juli, 20 augustus (inhaalles), 27 augustus, 3 september, 10 september, zondagochtend 13 september 10.00 uur diplomaskeeleren
 

De kosten voor de zomertraining bedragen € 25,00. 


Denk aan de corona-richtlijnen 

18 mei 2020

Als we de richtlijnen van het NOC/NSF en het RIVM volgen mogen er weer skeelerlessen en -trainingen door ons verzorgd worden. Belangrijk is dat iedereen zich aan de richtlijnen houdt. De deelnemer en bij de jeugd ook de ouders zijn hierover geïnformeerd. De gemeente controleert.

Lessen en trainingen weer gestart

12 mei 2020
De lessen en trainingen worden weer opgestart. 
Dinsdag 19.30 tot 20.45 skeelerles volwassenen
Woensdag van 10.00 tot 12.00 Recreanten
Donderdag 19.00 tot 20.00 uur jeugd gevorderden
Donderdag 19.00 tot 20.00 uur jeugd beginners
Donderdag 20.15 tot 21.30 training volwassenen

Ben je geïnteresseerd om aan een les of training deel te nemen, neem dan contact op met Henk Pouwels (06-33308940) of (henkpouwels@svsskeeler.nl).

Onze sponsoren